Bijscholingsdag Recovery RUN trainers

Zaterdag 15 juli was de eerste Bijscholingsdag voor onze trainers. Onze trainers zijn pioniers die hard werken om Recovery RUN landelijk op de kaart te zetten. Daar zijn we ze dankbaar voor en dankzij de vele sponsoren en donaties die ons een warm hart toedragen konden we de ochtend gratis aanbieden.

Oprichter Miranda Boonstra trapte af met een overzicht van alle activiteiten die de stichting het afgelopen jaar heeft gedaan voor naamsbekendheid, fondsenwerving en samenwerking met andere initiatieven. Er zijn veel contacten gelegd en de stichting heeft wat spek op de botten om echt landelijk te kunnen groeien.

Hierna werden de trainers aan het werk gezet door de instructeurs van Cognitieve fitness. Door te bewegen wordt niet alleen het lichaam geactiveerd, maar ook het brein. Bij cognitieve fitness wordt door middel van leuke oefeningen het brein extra gestimuleerd. Voor onze trainers is dit een goede aanvulling op hun oefenstof. De vrouwen die bij Recovery trainen hebben namelijk vaak te maken met een chemobrein, waardoor ze moeite hebben met concentratie en geheugen. Door hier aandacht aan te besteden tijdens de trainingen hebben de trainingen nog meer effect. En daarnaast zijn de oefeningen ook gewoon erg leuk en werd er veel gelachen.

De ochtend werd afgesloten door Elsbeth Slippens van Shit or Shine. En van onze partners die net als wij alle aandacht richt op een beter herstel met en na kanker. Elsbeth kwam met goede voorbeelden hoe we Happiness kunnen inzetten in de trainingen. Oftewel, hoe kunnen we nog meer positiviteit in de trainingen verwerken.

Het was erg fijn om te zien dat we zo’n mooie groep trainers hebben, die nu nog weer extra gemotiveerd zijn om de schouders eronder te zetten. Wordt zeker vervolgd!