Love Life RUN Arnhem 2023

De afgelopen 12 weken hebben de Recovery RUN trainers samen met de trainers van de Arnhemse atletiekvereniging Ciko’66 zich ingezet voor de Love Life Run in Arnhem. De LLR is een hardloopevenement voor (ex-)kankerpatiënten, die samen met hun naasten en behandelaars 5 kilometer hardlopen. Een bijzondere loop, waarbij het er niet om gaat wie als eerste over de finish komt. Het belangrijkste is om samen in beweging te komen tijdens en na het behandeltraject. Het was mooi om te zien, dat de deelnemers in de 12 weken weer vertrouwen in hun lichaam kregen. Aan de trainingen deed ook het medisch personeel mee en zij zagen dat in beweging komen het fysieke en mentale welzijn echt verbetert.

Natuurlijk was iedereen wel een beetje zenuwachtig, want wie Arnhem kent weet dat de route vanuit het centrum naar ziekenhuis Rijnstate een aardig klimmetje kent. En 5 kilometer hardlopen is ook gewoon ver, zeker als je nog in een behandeltraject zit, moe bent, last hebt van kortademigheid en alle andere bijwerkingen.

Op 8 oktober was het eindelijk zover. Naast de patiënten van Rijnstate stond er ook een Recovery Run team aan de start. Ook zij waren wel een beetje zenuwachtig voor de heuvels en de afstand, die stiekem naar 6 kilometer was opgerekt. De zenuwen waren gelukkig niet nodig. Iedereen kon fijn in eigen tempo lopen en een stuk wandelen was geen probleem. De tussenstop bij Rijnstate was voor de patiënten heel bijzonder, want ze werden daar uitgebreid opgewacht. Ik denk niet dat er iemand gefinisht is die niet ontzettend trots was!!! Ons Recovery team deed het ook goed, dat hadden ze toch maar weer samen gedaan.

Het mooiste is eigenlijk wel dat een groot deel van de deelnemers aan de trainingen in Arnhem samen af gaat spreken om te blijven lopen. En wij hebben plannen om in 2024 samen met Ciko’66 een Recovery RUN groep in Arnhem te starten.

Daarnaast is er ook ontzettend veel geld opgehaald voor Fight Cancer, dat zal gaan naar kankeronderzoek van KWF!

De RCVRY RUN foto’s van de zeer geslaagde loop kan je nu bekijken door op de navigatie-pijlen op de foto te klikken:

DSC_6321